Weerstand / Immuniteit

Verhoog je weerstand met deze tips en adviezen om je immuunsysteem te versterken.

Een goede lichaamsweerstand is voor iedereen van groot belang. Met een goede weerstand kom je beter de winter door. Door je weerstand te verhogen ben je beter bestand tegen aanvallen van allerlei schadelijke indringers. En hebben ze je toch te pakken, dan zorgt een goede weerstand voor een sneller herstel.

Iedereen weet dat mensen met een sterk immuunsysteem zelfs zware aanvallen op hun weerstand zonder schade kunnen doorkomen, het niet eens merken dat ze aangevallen zijn. De vraag is: hoe kom je aan zo’n sterke immuniteit, of met andere woorden: is het mogelijk om je natuurlijke weerstand te versterken, om je vermogen om schadelijke indringers, microben te elimineren of te neutraliseren te vergroten?
Als je weet dat het lichaam, dankzij de natuurlijke afweerkracht, over een systeem beschikt om schadelijke micro-organismen uit te schakelen, moeten we dat enkel nog ondersteunen. En nadat deze microben zijn uitgeschakeld, moeten ze ook uit het lichaam worden verwijderd: deze afvalstoffen die bestaan uit dode cellen en dode schadelijke indringers worden langs natuurlijke weg afgevoerd. Maar eerst moeten de soldaten van het organisme, de witte bloedcellen wakker gemaakt worden en de wapens worden geslepen: de macrofagen moeten worden getraind tot elitesoldaten.

Uit jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de rode zonnehoed ons immuunsysteem toerust om de strijd tegen schadelijke indringers aan te binden. Dat kan het beste een aantal dagen van tevoren.

Wat kan Fytobell doen om je weerstand te versterken?

De artsen die de producten van Fytobell hebben ontwikkeld, wisten heel goed dat Echinacea een fantastische plant is om het immuunsysteem te ondersteunen. Echter biedt de natuur nog meer krachtige planten om die weerstand te ondersteunen. Daar waar Echinacea op belangrijke onderdelen van het immuunsysteem geen ondersteuning geeft, werden planten aan het middel Echinabell toegevoegd die dat wel doen. De synergie van deze planten geeft gezamenlijk een krachtige boost op de weerstand.

Aanbevolen producten om je weerstand te versterken
  • Immunibell: Het wederzijds versterkende effect (= de synergie) van de krachtige immuniteit versterkende ingrediënten geeft een boost op de weerstand van het lichaam.
  • Echinabell: Druppels. Zowel preventief als curatief.
  • Echinabell+ met vitamine C: Tabletten. Een combinatie van hoog gedoseerd Echinacea-extract met vitamine C die een boost geeft op de weerstand.
  • EchinaceaMax4: Een product van AlkPharma. Het synergetisch effect van de 4 krachtige weerstandsverhogende componenten geeft een boost op de weerstand van het lichaam.
  • Digesbiose: Een goede weerstand begint met een sterke darmflora. Het kan nodig zijn om dit product te combineren met een Echinacea-product.

Aanvullende producten om je weerstand te ondersteunen

  • Minerabell: De mineralenhuishouding wordt ondermijnd wanneer de lichaamsweerstand onder druk staat. Het lichaam ‘verbruikt’ op dat moment meer mineralen. Aanvulling is dan noodzakelijk.
  • Chlorella 1000 mg: Chlorella bevat een groot scala aan bouwstenen om het lichaam te versterken. Bovendien heeft chlorella een gunstig effect op de darmflora.
  • Propolis GLM: Een ‘natuurlijk antibioticum’ en weerstandsverhogend middel.
  • Vitamine D: Het verband tussen weerstand en vitamine D wordt steeds duidelijker.
  • Curcuma forte: Curcuma heeft verschillende goede effecten op de gezondheid, waaronder het versterken van de immuniteit.
  • Prosan forte honingsiroop: is een breedwerkende luchtwegsiroop van Fytobell op basis van acaciahoning. Verzacht tevens de keel.
  • Prosan forte druppels: Bedaart de prikkel in de luchtwegen, maakt slijmen los en maakt ruimte in de luchtwegen zodat je makkelijker ademt.

Wanneer de weerstand flink onder druk staat, men gemakkelijk ziek wordt, dan kan het nodig zijn om het lichaam een tijdlang in zijn afweer sterker te ondersteunen. De natuur biedt die mogelijkheid en kunt u een of meer van de hierboven vermelde producten naast een Echinacea-product gebruiken.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.

Wat te doen als je eenmaal griep hebt?

Wat te doen als je eenmaal griep hebt of verkouden bent?

Griep en verkoudheid worden vaak verwisseld. Ze worden allebei door een virus veroorzaakt: griep door een griepvirus, maar verkoudheid door een rhinovirus en zo zijn er wel een tweehonderdtal. Het griepvirus muteert af en toe en verschalkt de ontwikkelaars van vaccins. Daarom kan je maar beter om de eigen immuniteit rekenen, door die te versterken. Het is een beetje zoals de slogan van een doe-het-zelver: wat je zelf doet, doe je meestal beter. Voor het lichaam is dat zeker zo. Onze natuurlijke afweer is intelligenter en efficiënter dan de meeste producten, maar dan moet je wel over voldoende weerstand en herstelcapaciteit beschikken. Hetzelfde geldt voor verkoudheid. Voor geen enkel andere kwaal dan voor verkoudheid zijn er meer middelen te vinden in apotheken, drogisterijen en reformwinkels. Ze zijn meestal even doeltreffend: ze halen weinig of niets uit.

Daarover is aan de universiteit van Alberta in Canada een grote studie gemaakt door Dr. Michael Allan. De effectiviteit van zowel volkse remedies als die van patentgeneesmiddelen werd onderzocht en vergeleken. Dat ging van het opdrijven van de vitamine C tot het gebruik van waskaarsjes en bruin papier op de borst. De conclusie was dat wie een goed immuunsysteem heeft minder vatbaar is zowel voor griep als verkoudheid, maar als de griep of verkoudheid zich eenmaal geïnstalleerd hebben dan valt daar weinig meer aan te doen dan het comfort te vergroten. Een verkoudheid zal niet sneller voorbij zijn als je wat dan ook neemt, ook geen vitamine C, want daarvoor is het te laat. Evenmin Echinacea. Je moet het zo bekijken: als de vijand binnen in de versterkte vesting zit, is het te laat om de eigen soldaten te bewapenen, dat moest je eerder hebben gedaan. Op voorhand bewapenen, zodat de vijand niet binnen geraakt, zo werkt het immuunsysteem.

Zeker geen antibiotica nemen, besluit de studie, want je verandert er niks aan, omdat een bacterie geen virus is, maar je krijgt er wel diarree door en dan moet je nog herstellen van de antibiotica. Je vergroot eigenlijk het probleem. Het rapport bewijst wel dat er positieve reactie is door het gebruik van honing, eventueel aangevuld met kruiden die gunstig zijn voor de luchtwegen zoals tijm, Drosera en salie. Belangrijk is wel dat je goede honing hebt en geen suikerwaren, want dat is niet bevorderlijk voor het herstel. Ook kinderen reageerden gunstig op het gebruik van honing. Als dit middel voor het slapengaan werd genomen, dan was de slaap rustiger, de prikkel minder, ze konden een nachtje lang doorslapen en het herstel werd met een paar dagen ingekort.

Je kan dus op voorhand best de weerstand versterken door Echinacea, vitamine C en een goed probioticum, maar als je het eenmaal te pakken hebt, ben je beter af met honing en wat kruiden. Denk daarom aan Tussabell siroop, een preparaat van Fytobell, gemaakt van pure acaciahoning met salie, Drosera, tijm en Eleutherococcus. Een zaligheid als je verkouden bent! Ook voor kinderen.

Uit: Nieuwsbrief i-Sana februari 2015

Wetenschap

Het immuunsysteem en vitamine D

Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt. Hierdoor kan voorkomen worden dat men ziek wordt. Meer onderzoek is nodig om de precieze rol van vitamine D in het immuunsysteem te achterhalen.

Bron: Vitamine Informatie Bureau