Nachtrust

Door slaapproblemen zijn velen gewoon niet meer uitgerust, genieten niet van een goede nachtrust, met alle gevolgen van dien bij prestaties die geleverd moeten worden: in het verkeer, op het werk, op school, enz. Het gebruik van reguliere slaapmiddelen bij slaapproblemen is dan ook zeer groot, zodanig zelfs dat velen niet meer zonder slaapmiddelen kunnen.

Intussen zijn slaapdeskundigen het erover eens dat het risico van reguliere slaapmiddelen bij slaapproblemen ernstig onderschat wordt. Dergelijke middelen blijken een veel langere inwerking op de alertheid te hebben, ze beheersen ons zenuwstelsel veel langer dan tot voor kort werd gedacht.

Tekort aan slaap wordt epidemisch

Tekort aan nachtrust dreigt in Nederland een epidemie te worden. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een studie naar het slaapgedrag van de Nederlander. Bijna een derde van de bevolking slaapt dagelijks zes uur of minder.„Zes uur is de absoluut kritische ondergrens”, zegt psychofysioloog prof. dr. G.A. Kerkhof, expert op het gebied van de 24-uursritmiek van de mens.
Uit de nog niet vrijgegeven studie blijkt dat miljoenen Nederlanders chronisch een uur tot uren korter slapen dan wordt geadviseerd. Vooral onder jongeren is het tekort aan slaap opvallend en zorgwekkend. De helft van alle vrouwen tussen 18 en 20 jaar slaapt 7,7 uur, mannen van dezelfde leeftijd maken per nacht gemiddeld 7,1 uur. Negen uur nachtrust is voor beide groepen gewenst.
Professor Kerkhof spreekt van een ’slaapstoornis’ wanneer mensen al drie maanden of langer beroerd slapen.

Bron: De Telegraaf 29-12-2014

 

Wat kan Fytobell doen bij slaapproblemen?

Escholtzia van Fytobell biedt een natuurlijke oplossing zonder dat nadeel. De planten die in het middel Escholcin zijn verwerkt, hebben stuk voor stuk een bewezen positief effect bij slaapproblemen, zonder dat daarbij het normale slaapritme negatief wordt beïnvloed. Vooral als ze op de juiste manier worden gecombineerd, zoals dat in Escholcin het geval is. Dan versterken ze elkaar in hun werking. Men voelt zich fit en uitgerust na een nachtje gezond en weldoend slapen.
Verwacht niet direct resultaat. Het corrigeren, ondersteunen en reguleren van de lichaamsfuncties neemt zeker een paar dagen in beslag. De werking van deze planten is anders dan die van een regulier slaaptablet.

 

 

 

 

 

 

 

Aanbevolen producten bij slaapproblemen
  • Escholcin: Verbetert de slaapkwaliteit en bevordert daardoor een natuurlijke en gezonde slaap.
  • Melibalans: Dit middel uit de reeks StressBalansSysteem wordt ook toegepast bij slecht slapen.
Aanvullende producten bij slaapproblemen
  • Passibell: Wanneer er sprake is van meer dan normale spanning, dan wordt geadviseerd om overdag Passibell te gebruiken. Passibell is een rustgevend middel, maakt minder stressgevoelig.
  • Stressbalans: Dit middel uit de reeks StressBalansSysteem wordt om dezelfde reden als Passibell toegepast.

 

Escholcin of Melibalans kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.

 

 

Meer Info

 

Risico’s van reguliere slaapmiddelen bij slaapproblemen

Veel mensen nemen, omdat zij oververmoeid zijn, voor het slapen gaan een slaappil. Meestal een lichte pil. Zij gaan ervan uit dat het effect van een slaappil na drie tot vier uur is uitgewerkt en een goede nachtrust het resultaat zal zijn. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. Nieuw onderzoek wijst uit dat de effecten van slaapmiddelen tot 15 uur ná inname nog meetbaar zijn. Dit betekent dat iemand die ‘s avonds een slaappil bij slaapproblemen ingenomen heeft de volgende morgen nog ’onder invloed’ is. Het gemeten effect blijkt ’s morgens gelijk te staan aan twee glazen wijn. In de praktijk van het verkeer is het verboden om daarmee achter het stuur te stappen.

 

Slechts een kwartier extra slaaptijd door een slaappil

Uit onderzoek blijkt ook dat er niet meer dan een klein kwartier extra slaaptijd aan de nachtrust wordt toegevoegd na inname van één slaaptablet. En daarvoor stelt men zich wel bloot aan allerlei risico’s. Niet voor niets vragen steeds meer mensen of het ook anders kan. Men heeft alle belang bij een goed natuurlijk middel dat de slaap herstelt, een gezonde nachtrust ondersteunt! En dat is precies het effect van plantengeneeskunde, namelijk: het corrigeert, reguleert en ondersteunt de lichaamsfuncties, het stimuleert het zelfgenezend vermogen.