Gewichtsbeheersing

Scroll naar beneden om de ervaring van Froukje Borgo te lezen.

Kilonorm


Ondersteunt je bij het gezond en verantwoord afslanken met behulp van natuurlijke hulpmiddelen.

Hoe kan je gezond afslanken?


“Elk pondje komt door het mondje” is niet altijd waar…. Meestal is het een combinatie van factoren die tot overgewicht leidt.
Echter is het ook niet waar dat je met enkel het gebruik van een of meer producten van Kilonorm afslankt. Gecombineerd met verstandig eten en meer bewegen zijn het middelen die dat proces ondersteunen.

Oorzaken van overgewicht


1.    Voeding
Het gaat om een evenwicht tussen de aangeboden voeding en de manier waarop het lichaam dit voedsel verwerkt en verbruikt.

2.    Stress
Stress is een complex verschijnsel wat een grote invloed heeft op de hormonale klieren. Extra druk of spanning roept het lichaam op een grote hoeveelheid energie vrij te maken om te kunnen reageren op de stressprikkels. Dit betekent dat er glucose wordt vrijgemaakt uit de opgeslagen reserve-energie in de lever (glycogeen) en uit het vetweefsel. Er ontstaat echter een groot probleem als de vrijgemaakte energie niet vérbruikt wordt.

3.    Chronische dehydratatie
Te weinig water drinken gedurende langere tijd kan een rol spelen in het ontwikkelen van overgewicht. Heel vaak worden honger en dorst met elkaar verward. Het drinken van water brengt energie op voor het centraal zenuwstelsel. Wanneer er een chronische dehydratatie is ter hoogte van het centraal zenuwstelsel, missen de neuronen logischerwijze de energie die dat met zich mee zou brengen. Een tekort aan energie wordt geïnterpreteerd als honger. Als dit vaak het geval is, zal de persoon eigenlijk veel te veel eten, om zijn ‘tekort aan energie’ op te vangen.

4.    Emotionele oorzaken
Naast stress kunnen emotionele stoornissen een rol spelen in het ontstaan van overgewicht. Bij heel wat mensen is eten een vorm van ‘troost’, of genot dat ze nodig hebben om verder te kunnen. Heel wat emotionele problemen veroorzaken een zekere vorm van spanning. Daardoor ontstaat de vraag naar meer energie in het lichaam, en meer specifiek in het zenuwstelsel.

5.    Gebrek aan beweging
Het verbruik van lichaamsenergie speelt natuurlijk ook mee. Regelmatige lichamelijke oefening is nodig om een goed evenwicht te bewaren. De auto, de TV en computer(-spelletjes) bepalen meer en meer het leven van de mens. Dit alles betekent een sedentair leven met een zeer beperkte lichamelijke beweging. Als de aanvoer van voeding groter is dan het verbruik zal dit het opslaan van het teveel in de vorm van vetweefsel bevorderen.

6.    Stofwisselingstoornissen
Vaak zijn dit hormonale stoornissen die de energiebalans en de vetstofwisseling beïnvloeden. Dit corrigeren vergt vooreerst een goede diagnose en een vakkundige behandeling. Dit zelf doen is niet aan te bevelen en kan door een bekwame arts of therapeut worden gesteld.

De KILONORM formuleEen normaal lichaamsgewicht is het resultaat van een evenwichtige gezondheid. Het is dus niet goed om het gewicht zomaar naar beneden te halen. Ofwel verdwijnen de resultaten snel, of erger nog, wordt de gezondheid geschaad.
 

Enkele feiten…..

 • Extreme diëten zijn uit den boze. Ze schaden de gezondheid. Elke extreme afslankmethode is zinloos en vaak niet vol te houden. Het draait eerder om veranderingen in de levenswijze, zodanig dat het lichaam bijna automatisch zijn ideaalgewicht krijgt.
 • Veel afslankpillen of drankjes zijn niet aan te bevelen omdat ze meestal niet gepaard gaan met de adviezen die inwerken op de oorzakelijke factoren.
 •  Wat zeker vermeden moet worden is het jojo-effect.

Waarom? Stel dat iemand 10 kg vermagert; er wordt dan b.v. 7 kg vetweefsel en 3 kg spierweefsel verloren. Een half jaar later is diezelfde persoon terug verzwaard, stel bijvoorbeeld 10 kg. Dan betekent dit 10 kg vetweefsel!! Hier is de laatste toestand minder goed dan de eerste. Er is immers 3 kg spierweefsel verloren gegaan. Als dit jojo-effect enkele keren gebeurt, kan dit een van de redenen zijn waarom afslanken steeds moeilijker en uiteindelijk zelfs onmogelijk wordt, omdat het lichaam weigert nog verder spierweefsel ‘af te staan’.

 

 • Niet alle vormen van overgewicht hebben de zelfde oorzaken.

In feite zou elke persoon die wil afslanken een individueel advies moeten krijgen om een optimaal resultaat te behalen.


Kilonorm formules – uitgekiend voor een slankere gezondheid

De combinatie van drie belangrijke pijlers is belangrijk:


1.         Aanpassing van voeding en drinken op natuurlijke basis

gezond voedselDit betekent in het algemeen dat suiker(-producten), snoepen en alle vormen van alcoholische dranken vermeden worden. Veel groenten en fruit is sterk aanbevolen. Het is beter meerdere kleine maaltijden per dag dan een of twee grotere maaltijden. Ook is het sterk aanbevolen minimum 2,5 liter mineraalwater te drinken. Het beste is dat dit water de volgende eigenschappen heeft: pH boven 7,5 en een restwaarde onder 300 mg%.


2.         Voldoende lichaamsbeweging

bewegen 3Om mooi en in de juiste proporties af te slanken moét je elke dag voldoende bewegen. Als je dat niet doet verlies je ook spierweefsel bij het afslanken. Dit draagt niet bij tot een mooier silhouet. Het zijn vooral de omtrekken die tellen, niet het gewicht op zich.

Het is sterk aanbevolen om twee maal daags 30 minuten per dag lichamelijk actief te zijn in de buitenlucht (b.v.Nordic Walking). In dat geval zul je enkel vetweefsel verliezen. Indien je daar de tijd niet voor kunt vrijmaken zijn er ook alternatieven zoals trampoline springen (2 maal daags 4-7 min zijn zeer effectief en tijdbesparend), touwtje springen of kniebuigingen maken.
 
natuurlijke middelen
3.         Specifieke natuurlijke hulpmiddelen

Voor de verschillende oorzaken van overgewicht zijn plantaardige hulpmiddelen ontwikkeld die heel specifiek een probleem in verband met overgewicht aanpakken, op een gezonde manier, zodat het lichaam zijn evenwicht sneller terugvindt.Het gaat erom dat de balans hersteld wordt en het lichaam zijn normale gewicht terugkrijgt.


Wat zou jij nu moeten doen!

1. Een goed moment uitkiezen om te starten met de eerste succesvolle afslankdag.


2. Je goed voorbereiden:

 • Je omtrekken opmeten.
 • Je gewicht opnemen.
 • Je nodige inkopen doen.
 • Eventueel foto’s maken van jezelf!


3. Je afslanksysteem samenstellen:

 • Je dieet samenstellen.
 • Je planning voor regelmatige lichaamsbeweging opstellen.
 • De natuurlijke middelen kiezen die je nodig hebt.

 

Concreet:


Wat je zéker dient te doen:

1.         Een minimum hoeveelheid niet bruisend mineraalwater drinken. Bijvoorbeeld voor iemand van ongeveer 75 kg moet dat minimum 2,5 liter zijn van een mineraalwater met pH boven 7,5. Cola en frisdranken streng verboden, deze werken dehydraterend! Koffie en thee best matigen.

2.         Brood, rijst, aardappelen en pasta in het menu beperken voor een periode.

3.         Veel fruit en groenten eten.

4.         Minimaal eenmaal, liefst tweemaal per dag een half uur flink wandelen of een andere lichaamsbeweging.

5.         De natuurlijke middelen kiezen die bij je passen.

 

Deze combinatie MOET aanwezig zijn om SUCCESVOL te zijn:

1.       Veel mineraalwater

2.       Elke dag beweging

3.       Een gezond dieet

4.       Natuurlijke hulpmiddelen


De middelen van KilonormDeze middelen van Kilonorm kunnen je goede diensten bewijzen:

 • Catabolar: Om het overtollige vetweefsel gemakkelijker af te breken.
 • Cellular: Als er sprake is van cellulitis.
 • Drainall: Om afvalstoffen die bijdragen tot gewichtsvermeerdering te elimineren.
 • Ekstress: Als je in gewicht toeneemt door stress.
 • Inbalance: Voor het behoud van een afgeslankte toestand.
 • Resinex: Als het vetweefsel geconcentreerd is op de buikstreek en ter hoogte van de lendengordel.Opmerking

De middelen van Kilonorm mogen maandenlang gebruikt worden. Maar het is nuttig om de dosering na een kuur van 3 maanden te verminderen. Na 6 maanden is het advies om een pauze van enkele maanden in te lassen.Hoe het mij gelukt is - ervaring van Froukje Borgo


Hoe het mij gelukt is


Om 'lotgenoten' te helpen wil ik mijn ervaring delen. Wellicht kunnen anderen dan geholpen worden om ook hun doel te bereiken.

Ik woog in maart 2012 nog 123 kilo, in mei 2013 was dat 82 kilo geworden, dus 41 kilo minder. Hoe ik dat gedaan heb?

FroukjeIk weet hoe ik eten moet. Met hulp van een bekende afslankclub is het mij lang geleden ook gelukt. Bij die club heb ik veel over voeding geleerd, hoe je er het beste mee kon omgaan en zo. Toch was ik in de loop der jaren weer aangekomen. Iedereen die te zwaar is, weet hoe zoiets gaat. Het proces van afslanken is mij dit keer veel beter af gegaan. Omdat de ‘knop omging’, ik had een doel, de motivatie was er.


Maar ik heb ook ervaren dat de producten van Kilonorm mij goed geholpen hebben doordat er veel minder hongergevoel optrad en het afslankproces sneller ging dan ik verwacht had. Dat motiveerde ook. Let wel, ik was erop attent gemaakt dat het geen wonderpillen zijn. En zo heb ik ze al die tijd ook nooit beschouwd.
Maarhet is mij wel duidelijk geworden dat de natuur een handje kan helpen, doordat planten en andere natuurlijke stoffen de lichaamsprocessen goed kunnen ondersteunen. Zoals het hongergevoel temperen, de lichaamverbranding versnellen, de suikerspiegel gunstig beïnvloeden, de vertering in de darmen verbeteren, enz., zonder bijwerkingen en zonder dat je het lichaam geweld aandoet. Dat heb ik als heel belangrijk ervaren.
 

De ‘knop omzetten’

Afslanken blijft moeilijk, dat gold ook voor mij. Ik bleef het maar uitstellen, totdat de knop om ging. Dat was het gevolg van een bezoek aan de huisartsenpraktijk waar preventieve gezondheidszorg hoog in het vaandel staat.

De verpleegster die aan de huisartsenpraktijk verbonden is en tot taak heeft om mensen in de preventieve gezondheidszorg te begeleiden, attendeerde mij erop dat mijn overgewicht over niet al te lange tijd tot diabetes zou leiden. Ik wist dat wel, maar zij liet mij de eerste tekenen ervan al zien. Bovendien had ik ook al andere klachten als gevolg van mijn overgewicht.

En er was nog iets: onze dochter zou een goed jaar later (in 2013 dus) gaan trouwen. Ik wilde niet tot in lengte van jaren met mijn omvang te zien zijn op de trouwfoto’s.

Kortom, redenen genoeg die mij hielpen om de knop om te zetten.
 

Wat mij ook goed hielp
Je kan jezelf op meer manieren bewust maken van de risico’s van je overgewicht. Schrijf voor jezelf de redenen op waarom je wilt afvallen. Maak een lijstje, en zet er ook de gezondheidsproblemen bij die je nu al hebt, en die kunnen ontstaan als je niets aan je overgewicht gaat doen. Dan maak je het zichtbaarder.

 

Hoe heb ik het gedaan?

Blijf eten!
Om af te slanken moét (!) je eten. Vet, koolhydraten en eiwitten, je hebt ze hard nodig om je basisstofwisseling aan de gang te houden. Met de producten van Kilonorm ondersteun je het afslankproces, onder andere doordat de producten je basisstofwisseling versterken, waardoor je meer dan normaal 'verbrandt'.
Het is belangrijk dat je hongergevoel wordt bestreden en dat je gedisciplineerd blijft.

Zorg voor een ‘stok achter de deur’.

1.      Eens in het half jaar een bezoek aan de verpleegster van de huisartsenpraktijk. Nu ik afgeslankt ben eens per jaar.
2.      Een diëtiste consulteren. Eens in de 3 maanden. Maak met haar een goed plan.

 

Aanvullend op de adviezen van de diëtiste: Maak van elke maaltijd een ‘feestje’.

 • Bijvoorbeeld: Versier je boterham  of cracker met kaas, magere vleeswaren of vis met veel groenten. Het kost je meer tijd om die boterham of cracker op te eten. Intussen reageert het lichaam sneller met een verzadigingsgevoel.  
 • Heb in je keuken gezond snoep staan waar je veel van mag hebben, zoals: radijsjes, wortels, snoeptomaatjes, schijven komkommer, enz.
 • Elke dag bij de lunch een lekkere, maar magere soep, door jezelf gemaakt.
 • Eet alleen gezond voedsel.
 • Geen koekjes, hooguit af en toe eens een kaakje; alleen bij gelegenheid wijn en andere sterke drank, geen suikerhoudende frisdranken, drink regelmatig water. Vaak wordt aangeraden om ervoor te zorgen dat je minimaal 2 liter per dag drinkt.
 • De tips uit het Kilonorm programma meenemen.
 • Veel bewegen - fietsen, lopen e.d. 
 • Catabolar en Resinex van Kilonorm. Gaan onder andere het hongergevoel tegen, waardoor ik het gemakkelijker volhield. Maar die producten doen meer ter ondersteuning bij het afslanken. Ik merkte dat het afvallen ook sneller ging dan ik eerder had meegemaakt.


Mijn dagelijkse voedingspatroon


Opmerking
De 3 stukken fruit kun je naar eigen wens verdeeld over de dag gebruiken.

 

Bij het opstaan:

2 capsules Resinex met ruim water.

 

Ontbijt

1 stuk fruit
1 donkere, dus gezonde boterham van goede kwaliteit, of 2 volkoren crackers, met mager beleg.
 

Rond 10.30 uur:

2 capsules Catabolar met ruim water.
1 stuk fruit


Vóór de lunch:

2 capsules Resinex met ruim water.


Froukje verkleindLunch

Een flinke kop zelfgemaakte, magere maar goed met groenten gevulde soep (groentensoep, kippensoep, pompoensoep, enz.).
2 ruim versierde donkere, dus goede kwaliteit boterhammen. Varieer met mager beleg.
1 glas halvolle (soja)melk of karnemelk.

Rond 15.00 uur:

2 capsules Catabolar met ruim water.
1 stuks fruit

Vóór het avondeten:

2 capsules Resinex met ruim water.

 

Avondeten

Koolhydraten (o.a. in de vorm van aardappels, pasta en rijst), veel groenten. Het gebruik van koolhydraten beperken. Maak salades rijkelijk klaar met komkommer, snoeptomaatjes, enz. enz. zodat je tijd nodig hebt om je maaltijd te nuttigen. Er treedt dan eerder een verzadigingsgevoel op.
Als dessert een mager melkproduct, bijvoorbeeld yoghurt of kwark. In plaats van bij het avondeten, kan zo'n dessert ook later op de avond genomen worden.

Zorg er in elk geval voor dat je vetarm eet.

 

Tussendoortjes

 • Radijsjes, wortels, snoeptomaatjes, schijven komkommer, enz.Opmerking 

Het advies over de middelen van Kilonorm is dat ze maandenlang gebruikt mogen worden. Bovendien om de dosering na een kuur van 3 maanden te verminderen. Na 6 maanden is het advies om een pauze van enkele maanden in te lassen. Ik heb mij aan dit advies gehouden, maar ben dus wel doorgegaan met mijn voedingspatroon.


Mijn advies in het kort

       

Voor iedereen die een gewichtsprobleem heeft en daar wat aan wil doen

 • Maak jezelf bewust van de risico’s van je overgewicht. Schrijf voor jezelf de redenen op waarom je wilt afvallen. Maak een lijstje, en zet er ook de gezondheidsproblemen bij die je nu al hebt, en die kunnen ontstaan als je niets aan je overgewicht gaat doen.
 • Maak werk van elke maaltijd. Versier je boterham of cracker met mager beleg en veel groenten. Het kost je meer tijd om die boterham of cracker op te eten. Goed kauwen. Intussen reageert het lichaam sneller met een verzadigingsgevoel.
 • Meer bewegen.
 • Blijf discipline houden.


Voor mij is het nu zaak om op gewicht te blijven. Net als het behalen van je streefgewicht, is dat ook niet gemakkelijk. Maar je hebt geleerd hoe je met je voedsel moet omgaan. Die kennis kun je voortdurend gebruiken.


Door Froukje Borgo, Veldhoven  

                      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   mei 2013

                        juni 2011 (begin 2012 was ik ook nog 'zo')
IJsland 016 -120130517 102224 nieuw 2

            


 Zoeken

Winkelmandje

 x 

Winkelwagen is leeg

Verzendkosten

Tegemoetkoming verzendkosten

€ 3,90 bij bestelling onder € 50.

Boven de € 50 geen portokosten.

Voor landen buiten 
België en Nederland zie
Klantenservice