Deze lijst van onderwerpen wordt verder uitgebreid.

 

  • Wil je de producten per 'productgroep' doorzoeken, klik dan hier.
  • Wil je alfabetisch naar een product zoeken, kijk dan onder Producten van A tot Z

 

 

Het merk Fytobell

De gezondheidsproducten van het merk Fytobell®

front logo fytobell

 

Natuurlijke betrouwbaarheid

Geen enkel ander heilzaam product als plantaardige middelen, fytotherapeutica genoemd, werd zoveel uitgetest. En wordt zó veel toegepast. Eeuwenlang bestudeert de mensheid al de geneeskrachtige eigenschappen van planten. Eeuwenlang heeft de mens een grote kennis rond de werking van geneeskrachtige planten opgebouwd. Een kennis die ons ook nu nog van pas komt.

 

Uitvoerig getest door artsen

Fytobell® staat synoniem voor jarenlang onderzoek. Onderzoek door ervaren artsen die elk apart product in hun patiëntenpraktijken hebben uitgetest. Het resultaat? Een uitgekiende samenstelling die voortdurend op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt verfijnd en verbeterd. Het natuurlijke middel krijgt pas de naam Fytobell® als een maximale werkzaamheid wordt bereikt.

De plantaardige middelen zijn niet zomaar lukraak gekozen, maar met uiterste precisie en door gebruik te maken van de modernste middelen, samengesteld. De kennis komt uit de jarenlange artsenpraktijk en bovendien zijn ze daar empirisch getest. Daardoor zijn de middelen niet alleen doeltreffend, maar ook veilig, zowel voor de meeste organen in het lichaam als voor het neuro-vegetatieve stelsel als het endocriene systeem. Kortom: zowel lichaam als geest kunnen er groot profijt uit halen.

 

Alfred Vogel

Met dezelfde liefde voor de natuur, de mens en zijn gezondheid en dezelfde ijver om de beste preparaten te maken, werd na het overlijden van de bekende Zwitserse natuurdokter Alfred Vogel, Fytobell opgestart.

De receptuur kon steunen op dezelfde jarenlange ervaring uit de artsenpraktijk, omdat de natuurarts, die samen met Alfred Vogel de bekende middelen ontwierp, zijn werk gewoon voortzette met Fytobell. Nieuwe inzichten, doorgedreven wetenschappelijk en uitgebreid klinisch onderzoek hebben de recepten steeds verbeterd. De bereidingswijzen werden efficiënter, zodat de natuurlijke kracht van de middelen nog betere resultaten geeft.

Fytobell heeft dus een jonge naam, want het bedrijf werd in 2001 opgericht door de gebroeders Drenth, maar zij en hun medewerkers behoorden toch al decennia lang tot de persoonlijke vriendenkring van Alfred Vogel. Na diens overlijden hebben ze Fytobell opgestart om de jarenlange ervaring en samenwerking die ze tot dan toe hadden gehad, te vervolledigen met moderne research en toepassingen en nieuwe inzichten.

 

Wederzijds versterkend effect

digesbiose 233x233Typisch voor de producten van Fytobell® is de uitgekiende samenstelling. Elk onderdeel heeft een geneeskrachtige werking. De samenstelling is echter zodanig, dat de ingrediënten elkaar in hun werking versterken. Alle ingrediënten zijn voor 100% van natuurlijke oorsprong. Dankzij speciale extractietechnieken kan een zeer hoge kwaliteit worden gegarandeerd. En een maximaal gehalte aan werkzame stoffen!

 

Onder apothekerstoezicht

Elk product krijgt vorm onder streng apothekerstoezicht. De vervaardiging gebeurt volgens uiterst strenge, internationaal erkende gecertificeerde normen.

 

De belangrijke kenmerken van de producten van Fytobell® samengevat:

• totaaloplossing in 1 product

• Ultrasone Extractie (UE)  -  zie onder UE plantenbereiding

• zeer laag alcoholgehalte in de vloeibare middelen 

• bijzondere samenstellingen ontwikkeld in de artsenpraktijk

• de planten versterken elkaar in hun werking (synergie der componenten)

 

UE plantenbereiding

Inleiding

Bij elke bereiding met als grondstof planten zoals een tinctuur of een extract, maar ook koffie, thee of soep, wordt er gezocht naar een middel om uit de grondstof, bijvoorbeeld verse en droge planten, koffiebonen, groenten, bepaalde bestanddelen over te dragen op een oplosmiddel. Dit solvent kan water zijn, of alcohol, olie, aceton, ether en andere. Deze bestanddelen kunnen smaak- en kleurstoffen zijn (koffie, soep), of ze kunnen bestanddelen zijn die bovendien een mogelijk fysiologische activiteit hebben.

 

De oplosbaarheid van de bestanddelen kan worden verhoogd. In de voeding (soep, koffie, thee) wordt dit bereikt door warmte. Het losweken van bestanddelen wordt door warmte bespoedigd.

 

Ook in de fytotherapie wordt soms warmte gebruikt. Bepaalde plantendelen zijn geschikt om door middel van koken geëxtraheerd te worden. Dit procédé noemt men decoct. Bij decocten is er een bijkomende oplosbaarheidverhogende factor, namelijk de fysieke beweging die door het koken op de grondstof wordt uitgeoefend.

 

Bij de meeste planten echter heeft het gebruik van warmte verlies van activiteit tot gevolg. Zo worden bijvoorbeeld plantenenzymen en slijmstoffen snel afgebroken.

 

Daarom maakt de fytotherapie meestal gebruik van een koude en vrij statische wijze van bereiden: het maceraat.

Een bepaalde hoeveelheid grondstof wordt met een bepaalde hoeveelheid water/alcohol te weken gezet. Na een voorgeschreven termijn wordt de massa uitgeperst en gerectificeerd. Dit procédé staat beschreven in het HAB.

 

Uitgangspunt

De techniek die in het HAB beschreven staat, heeft zijn waarde bewezen. Dit kan echter geen argument zijn om niet naar nieuwe technieken te blijven zoeken. Niet de hoeveelheid (concentratie) van bestanddelen is hierbij doorslaggevend, wel het aantal bestanddelen. Planten kunnen voor zover bekend wel 3000 bestanddelen bevatten.

 

De vraagstelling is dus: Zijn er bestanddelen in bepaalde planten die door de klassieke maceratietechnieken niet worden opgelost? Kan de maceratietechniek worden aangescherpt om deze mogelijke bestanddelen alsnog mee te nemen?

 

UE (Ultrasonic Extraction)

UE betekent Ultrasone Extractie. Dit procédé is een klassieke maceratie/extractie van planten of plantendelen met gebruikmaking van afwisselende en verschillende frequenties van geluidsgolven. Deze geluidsgolven oefenen een fysische interne en externe trilling uit op de plant. Door het verschil in relatieve dichtheid van de bestanddelen worden de verschillende elementen losgeweekt. Deze trilling is grofweg te vergelijken met de beweging die ontstaat bij het koken, maar is veel intensiever omdat de trilling zeer hoge frequenties heeft en de materie op moleculair niveau wordt bewerkt.

 

Uit een HPLC-vergelijking van klassieke extractie en ultrasone extractie blijkt dat de UE techniek, bij gelijke grondstof en oplosmiddel, meer bestanddelen oplevert en in een veel grotere concentratie aan werkzame bestanddelen resulteert.

 

Discussie

Kan er geconcludeerd worden dat de UE techniek beter is? Neen!

 

Een grotere concentratie betekent niet altijd een betere werking. Meer bestanddelen betekent ook niet automatisch meer werkzamebestanddelen.

 

De natuurfilosofie gaat er echter van uit dat er in planten geen onwerkzame of ballaststoffen bestaan. De essentie van fytotherapie is dat ze álle bestanddelen wil toedienen en dat er synergiën bestaan tussen de bestanddelen. Het weglaten van bepaalde bestanddelen, of het isoleren van actieve bestanddelen, maakt net het verschil uit tussen allopatische en fytotherapeutische geneeskunde.

 

Het merk Nutribell

Hippocrates zei al: „Laat uw voedsel uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voedsel.” Dat was vierentwintighonderd jaar geleden. Hij lijkt door de moderne Nutribell-DUO-233x233wetenschap gelijk te krijgen. Want uit onderzoek blijkt dat wie behoorlijk wat vis eet of visolie gebruikt veel gezonder is, minder vatbaar is voor hart- en vaatziekten, kanker, reuma, depressie, multiple sclerose, ADHD, Alzheimer, impotentie, enz... en ook langer een gave jonge huid behoudt. Visolie lijkt vooral interessant vanwege het essentiële vetzuur omega-3. Aangezien we een teveel omega-6 in het lichaam hebben dat precies schadelijk is vanwege de oxidatieve werking, is de inname van omega-3 het beste cadeau voor de gezondheid.

 

Waaraan moet een goede visolie voldoen?

De visolie moet streng gecontroleerd zijn op gifstoffen, zoals PCB´s en zware metalen. Ze moet voldoende EPA en DHA bevatten en alleen bestaan uit omega 3-vetzuren, geen andere vetten. Bovendien dient ze natuurlijke vitamine E te bevatten ter bescherming van de kwetsbare omega-3 vetzuren.

 

visoliecapsulesIn Omega-3 zijn vooral 2 vetzuren actief: EPA en DHA die in een bepaalde verhouding voorkomen. De kwaliteit van een supplement kan vooral afgelezen worden van deze verhouding. Hoe dichter ze de ideale verhouding 2/3 EPA voor 1/3 DHA benadert, des te meer profijt zal het organisme er uit halen. Tot die conclusie kwam Dr. Peter Aelbrecht, auteur van de bestseller Homo energeticus.

"EPA is vooral van belang voor hart- en bloedvaten en DHA voor zenuwen en hersenen. EPA en DHA werken in feite voor al hun functies samen en al naargelang de functie zelf wordt een van beide meer actief."

 

Zo is de Omega 3 visolie van Nutribell een ideale visoliesupplement met de goede verhouding DHA en EPA. 


Lees meer over Nutribell Omega 3 visolie

Het merk Ellen Dee

Ellen Dee is een cosmeticalijn speciaal ontworpen voor de verzorging en de dagelijkse behoeften van uw huid op elke leeftijd.

 Logo Ellen Dee

Het moderne leven, de agressieve invloeden van atmosfeer, kleding, voeding en allerlei polluanten bedreigen de jeugdigheid, frisheid en gezondheid van uw huid. Daarom is extra aandacht en specifieke verzorging nodig. Want de huid is het grootste orgaan van het lichaam. Een goede verzorging maakt de huid gezond en mooi en geeft u een jeugdige en vitale uitstraling.

 

Op elke leeftijd en afhankelijk van uw beroep en leefomstandigheden kunnen allerlei probleempjes de huid ontsieren. Daarom stellen we u voor deze typische probleempjes, een adequate en uitstekende oplossing voor uit de cosmeticalijn van Ellen Dee.

 

De crèmes zijn geschikt voor alle huidtypen en kunnen naar behoefte meerdere malen per dag dun op de huid aangebracht en licht ingemasseerd worden. Ze trekken snel in de huid.

De crèmes zijn dermatologisch getest, pH-neutraal en uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. 


Lees meer over Ellen Dee

 

serie potjes Ellen Dee

 

Het merk Kilonorm


Kilonorm - ter ondersteuning bij het afslanken

kilonorm logo
De producten van Kilonorm zijn deskundig en met zeer veel zorg samengesteld uit zuivere grondstoffen en plantenextracten, en ondersteunen het proces van afslanken. Om wie wil afslanken van dienst te zijn met het beste wat de natuur te bieden heeft is een aantal producten ontwikkeld, die bedoeld zijn om je te helpen bij het afslanken. Let wel, ze zijn een ondersteuning, een hulp, bij het afslanken, naast het zo belangrijke verstandige dieet en meer bewegen. 

Lees meer over Kilonorm

 

Het merk Senscure

Senscure - essentiële oliën


L SenscuretekstNLEssentiële olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of etherische olie genoemd. Essentiële oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën. De olie wordt op verschillende manieren gewonnen. De meeste essentiële olie wordt gewonnen door middel van stoomdistillatie.

Essentiële oliën worden niet alleen als huismiddel tegen kwaaltjes en ongemakken gebruikt, maar ook als belangrijk bestanddeel in verzorgingsproducten of als ingrediënt voor stemming en sfeer.

Boverte heeft een uitgebreid assortiment essentiële olie. Gebruik een paar druppels in een aromalamp om uw gewenste stemming/sfeer in huis te creëren. Of voeg enkele druppels toe in een neutrale bad- of massage-olie om zelf uw gewenste geur in een verzorgingsproduct te bepalen. 

Uitgebreide informatie over de essentiële oliën van Senscure vind je hier.

 

 

Zoeken

Winkelmandje

 x 

Winkelwagen is leeg

Verzendkosten

Tegemoetkoming verzendkosten

€ 3,90 bij bestelling onder € 50.

Boven de € 50 geen portokosten.

Voor landen buiten 
België en Nederland zie
Klantenservice